Puno, Las Islas Flotantes
Door: marjaencees
19 September 2011 | Peru, Lima
De Uros leven hoofdzakelijk van de visvangst. Zij gaan aan land om hun vis te ruilen voor allerhande andere produkten.(ruilhandel).
Het leven op deze eilanden levert wel bepaalde lichmelijke klachten op zoals chronische reuma, langdurige griep en verkouheid, met als geolg een lagere levensverwachting.
Dit weerhoudt de stam niet om op de eilanden te blijven. Zij wijzen integratie met de Peruaanse maatschappij af en beschouwen zichzelf ook niet als burger van de Andesstaat.
De tocht was heel interessant. Wij kregen nog een uiteenzetting over hoe zij een eiland bouwen.
Om een uur of half een waren wij weer aan wal.
Puno: een universiteitsstad. Verder niet zo heel bijzonder. We merken dat wij al verwend zijn door het vele moois dat wij al gezien hebben. Je wordt steeds kritischer.
Wij troffen het,want er was een feest van alle faculteiten d.w.z. alle studenten hadden zich in verschillende veelkleurige outfit gestoken en gingen al dansend door de stad uiteraard met veel muziek.. Dit feest duurde tot in de late avond.